2005-02-18:
Min gode vän Daniel Odell tipsade mig om en ovanligt fin Silver arowana med humant pris. Denna fanns att hämta på Fridhems Akvarier, så Anette och jag tog en tur till huvudstaden och plockade upp denna lätt rosa färgade jättefisk. Drygt 30 cm lång och glider nu omkring i den övre delen av 900 L karet. Tom Trimacen verkar acceptera den efter en stunds irritation.


2005-02-20:
Hm... trög att få att äta! Varken pellets, röda mygg, levande mygg eller räkor på snöre funkar.

2005-02-22: Äntligen... den tar några Hikari gold pellets modell large! Och räkan på snöret försvinner på natten. Ett matningsproblem mindre. Den får fortfarande vara i fred på sin oändlighetstripp runt akvariets övre del


2005-02-27:
"Arne" är numer ett pelletsmonster...  han bara skyfflar in dom. Man får vara försiktig så den inte växer ur karet på en gång! Har ett ont öga till den stora Crenicichla Johanna-honan, tar en lov ner ibland och tjafsar med henne, och hon är snarstucken så det räcker. Men ingen fara på taget, frid och fröjd för övrigt.


2005-04-09: Äter med en jäkla aptit. Tyvärr är "drop-eye" tendensen värre tycker jag på ett öga. Det andra är dock helt ok. Kan det vara foder eller understimulerad muskel på grund av liten ytaktivitet i karet? Jag har ingen aning. Funkar fortfarande bra ihop med resten av innevånarna.

   
2005-06-21:
Arne börjar bli hur stor som helst, säkert 40 cm! Hoppade upp och bet mig i handen till och med... hungrig jämt!

2006-11-10: Tyvärr blev det trångt med alla firrar, ty jag ställde in mitt "stora kar" projekt. Skänkte Arne till en akvarist i Eskilstuna. Vilken härlig firre det var!!!